Na een traumatische gebeurtenis worden emoties vaak onderdrukt, om verder te kunnen functioneren in de maatschappij. Door opnieuw te verbinden met je emoties, ontdek je wat je nodig hebt om je te bevrijden, en de regie over je leven te hernemen.

Na een traumatische ervaring kunnen verschillende overlevingsreacties ontstaan: vechten, vluchten, bevriezen of volgen. Je raakt in een stadium van verhoogde alertheid, ook al is de ingrijpende gebeurtenis voorbij.

Dit kan vele nadelige gevolgen hebben: je kunt je slecht concentreren, slaapt niet goed, hebt schrikreacties, bent overdreven waakzaam, en daarbij sneller geirriteerd, boos of achterdochtig in de omgang met anderen. Andere gevolgen van een trauma kunnen ‘herbelevingen’ zijn zoals nachtmerries en piekergedachten, en het vermijden van plaatsen, situaties of mensen.

Op weg naar vergeving
Om toch te kunnen blijven functioneren in de maatschappij, heb je je emoties onderdrukt. Tijdens de regressietherapie* herstel je die natuurlijke verbinding met je emoties en je innerlijke rust, waardoor je opnieuw kunt aanvoelen wat je emotioneel en fysiek nodig hebt. Jouw negatieve gevoelens worden door middel van vergeving losgekoppeld en krijgen een plekje in je systeem. Aan het einde van de behandeling ben je in staat de gebeurtenis emotioneel los te laten en weer de regie te nemen over je eigen leven. Je leert om de liefde naar jezelf weer te laten stromen, en emoties als angst, schaamte, schuldgevoel of zelfverwijt los te laten.

Recent in het Blog

8 oktober 2020
Het verwerken van een trauma
Een traumatische gebeurtenis veroorzaakt allerlei stressreacties in je lichaam. Door je bewust te zijn van deze reacties, én te laten doordringen dat de gebeurtenis voorbij is, kun je langzaam van een trauma herstellen.
door Serna Widdershoven
“De sessiereeks die ik bij Serna heb mogen ontvangen heeft me bevrijd van oude blokkades. Zij doet dit op een zeer bijzondere manier. De combinatie van technieken en haar standvastige manier van werken maakte dat ik me veilig voelde en het kon laten gebeuren. Ik ben zeer dankbaar voor de groei die ik dankzij haar heb gemaakt.”
Marieta


Meer specialisaties:
Onverklaarbare, lichamelijke klachten.
Moeder worden en moeder zijn.
Patronen doorbreken als je vastloopt.

regressietherapie
Zie ook bij behandelmethoden.