De Rijzende Feniks is een praktijk in de complementaire geneeskunde. Ik werk vanuit een holistische visie, en kijk naar de integrale samenwerking tussen lichaam, geest en ziel.

Als je niet lekker in je vel zit, ontwikkel je vaak fysieke klachten. En ook acute lichamelijke klachten hebben een effect op hoe je je voelt. Ik help je om problemen bij de bron aan te pakken en op te lossen door het zelfgenezend vermogen van het lichaam te activeren.

De Feniks staat symbool voor de transformatie. Tijdens de behandelingen ga je op ontdekkingstocht in jezelf, op zoek naar jouw eigen antwoorden, en leer je er op vertrouwen dat je de oplossingen krijgt die bij jou passen. Zo kun je jezelf transformeren naar een ‘betere’ versie van jezelf.Foto: Nadia Smeets
Serna Widdershoven
E.E.N.® Therapeut*
Meester Herborist
Ankhtherapeut
Coach/ CounsellorTijdens een succesvolle carrière in het internationale bedrijfsleven werd ik geconfronteerd met een rationele en koude manier van zakendoen. Dit kon in mijn ogen veel menselijker, maar hoe? Via een opleiding in coaching en counseling heb ik mij verdiept in communicatie, groepsdynamiek, persoonlijke ontwikkeling en traumaverwerking. Daarna heb ik de kracht van de plantenwereld en de natuur leren kennen en mijn passie voor natuurgeneeskunde ontdekt. De natuurgeneeskunde activeert het zelfgenezend vermogen van de mens. Als wij dit aanspreken, zijn ons lichaam en onze geest in staat om blokkades zelf op te ruimen en te herstellen.

In mijn werk als therapeut maak ik gebruik van de kracht van de natuur en de planten. Tijdens de opleiding tot Energetisch Natuurgeneeskundig Therapeut heb ik me verder verdiept in lichaamsgerichte psychotherapie en hier komen mijn passie voor de natuur en de psyche samen. Ik heb mezelf goed leren kennen. Ik ben dichter bij mijn gevoel gekomen en voel mij beter in mijn lichaam. Dit heeft veel innerlijke rust gebracht en duidelijkheid over wat ik wil in mijn leven en wat bij mij past. Zo is mijn nieuwe carrière als lichaamsgericht therapeut geboren.

Ik werk vooral met cliënten met onverklaarbare lichamelijke klachten of trauma’s. Als je vastloopt in problemen, als je graag moeder wilt worden maar het lukt niet, of als je zit met een onverwerkt trauma, dan kun je bij mij terecht. Samen onderzoeken we oplossingen tot herstel die jouw lichaam zelf aandraagt en die ik kan meten. Hiermee ontstaat in jouw leven weer rust en ruimte voor die dingen die jij graag wilt.
Video Over de Rijzende Feniks (3:15)
E.E.N.® Therapeut
Eclectisch Energetisch Natuurgeneeskundig Therapeut. Zie ook bij behandelmethoden.