Moeder worden is een prachtige gebeurtenis. Maar zwanger worden, een goede bevalling, en een moederschap zonder zorgen zijn niet vanzelfsprekend. Ondersteuning door de Rijzende Feniks helpt je hierbij.

Moeder worden
Verlang je er naar om moeder te worden? Zijn jullie onder medische behandeling, maar wordt je desondanks niet zwanger? 15% van de paren lukt het niet om binnen een jaar zwanger te worden. Er kan sprake zijn van een energetische blokkade.

Tijdens een zogenoemde regressie* maken we samen contact met jouw toekomstige kindje, om te onderzoeken wat het nodig heeft om ‘af te dalen’ in jouw lichaam. Daarnaast kunnen we kijken of er op energetisch vlak onverwerkte emoties in je lichaam zijn die een zwangerschap voorkomen. En ook energetische blokkades van de toekomstige pappa kunnen de zwangerschap tegenhouden.

Tijdens de behandeling onderzoeken we welke emoties een blokkade kunnen vormen, en wat hier de onderliggende oorzaak van is. Door middel van vergeving en ankhtherapie* kunnen we deze vastzittende emoties losmaken en verwerken, waardoor de energie weer vrij kan gaan stromen.

“Na ruim een jaar met IVF bezig te zijn kwam ik bij Serna terecht. Tijdens de behandeling kwam ik er achter dat er nog een energetische blokkade op mijn baarmoeder rustte. Ik ben mij hier bewust van geworden en heb het een plek kunnen geven. Het contact met het zieltje gaf mij vertrouwen dat het goed zou komen. Na de behandeling voelde ik mij rustiger. Tevens heb ik technieken geleerd om mij te ontspannen. Na de eerst volgende IVF behandeling was ik zwanger. Inmiddels is mijn zoon Thomas geboren”
Tayse

Spirituele zwangerschapsbegeleiding
Tijdens je zwangerschap gieren de hormonen door je lichaam. Er kunnen diverse gevoelens door je lijf gaan; het gevoel van gelukzaligheid, maar ook gevoelens van angst of schuldgevoel. Wil ik dit kindje wel? Ben ik er wel klaar voor? Kan ik het moederschap wel aan?

Je baby in de baarmoeder is een bewuste baby. Iedere emotie die jij ervaart wordt opgeslagen in het celgeheugen van de baby. Het kan zijn dat jouw zwangerschap jouw eigen geboortetrauma activeert. Tijdens een regressiebehandeling onderzoeken wij waar jouw emoties vandaan komen en hoe je deze kan loslaten. Ook kunnen we de verbinding met je baby leggen en onderzoeken wat jouw baby nodig heeft om op een goede manier op de Aarde te komen.

Het is belangrijk om je kindje uit te leggen waarom je bepaalde beslissingen neemt en waarom bepaalde behandelingen gedaan worden. Op deze manier verklein je het geboortetrauma van je kindje. Het is ook mogelijk om dit proces samen met je partner te doen. Tijdens een ‘koppel zwangerschapsconsult’ gaan jullie samen een regressie in om de verbinding met jullie kindje te leggen. Ook onderzoeken we jullie eigen (mogelijke) geboortetrauma’s en werken we aan het loslaten van de hiermee gepaard gaande emoties, zoals bijvoorbeeld angsten, woede of eenzaamheid.


Een miskraam
Je bent zwanger, en het krijgen van een kindje wordt steeds meer een onderdeel van jullie leven. En dan gebeurt het ondenkbare: een miskraam. Een miskraam heeft een hele grote emotionele impact, en het is belangrijk om dit goed te verwerken. Het ‘verloren’ kindje erkennen en ‘aannemen’, en ook een naam geven kan hierbij helpen.

Tijdens een regressiebehandeling leg je contact met jouw kindje. Dit is een speciale gebeurtenis die jullie beiden inzicht en troost kan bieden. Het kindje is niet voor niets bij je gekomen; vaak was de zwangerschap de laatste stap die een ziel nog nodig had om verder te kunnen gaan. Tevens werken we aan het vergeven van jezelf en van je lichaam. Dit is belangrijk om weer open te kunnen staan voor een nieuwe zwangerschap.


Postnatale depressie
Negen maanden lang heeft jouw leven in het teken van jullie kindje gestaan. Nu is het kindje geboren – maar toch zit je niet op de roze wolk die je had verwacht. Ben je dan een slechte moeder? Natuurlijk niet! Een postnatale depressie kan meerdere oorzaken hebben, waaronder eenvoudigweg uitputting: van je lichaam en ook mentaal. Jouw baby heeft negen maanden in jouw lichaam geleefd, en met je meegegeten. Het kan zijn dat er bepaalde vitamine- en mineralentekorten ontstaan zijn. En misschien stel je (te) hoge eisen aan jezelf en aan het moederschap.

Tijdens een behandeling van een postnatale depressie komen dus diverse aspecten aan de orde. We kijken of er sprake is van een vitamine-, mineralen- of celzoutentekort. Ik onderzoek of er nog emotionele (energetische) blokkades in je lichaam aanwezig zijn. Deze blokkades verhelpen we met de ankhtherapie, met regressietherapie en met de kracht van vergeving. Tenslotte kijken we (met regressietherapie) naar de relatie die jij en je kindje hebben opgebouwd. Door weer een goede emotionele verbinding te maken, bied je je kindje opnieuw de kans om veiligheid en geborgenheid bij jou als moeder te vinden.

Recent in het Blog

25 oktober 2020
Geborgen zijn, geboren worden.
Het verblijf in de baarmoeder, en de geboorte zelf laten beiden een grote indruk achter op een baby. Als aanstaande moeder kun je je kindje hierbij helpen.
door Serna Widdershoven

Huilbaby, of een kind met slaapproblemen?
Een geboorte kan voor een baby een enorm ingrijpende en beangstigende ervaring zijn. Negen maanden lang heb je als nieuw leven veilig en geborgen in de baarmoeder doorgebracht. En dan is er ineens de confrontatie met de buitenwereld. Het water om je heen is verdwenen. Je hebt je met veel kracht en tegendruk een weg naar buiten gebaand. En dan kom je in een fel verlichte omgeving met luide geluiden om je heen. Voor een baby vormt dit een enorme shock.

Veel huilbaby’s (of jonge kinderen) willen niet op de Aarde zijn en verlangen terug naar het kosmische bestaan. Daarom wordt je baby (of je kind) tijdens de behandeling eerst energetisch goed geaard. Hierdoor kan het opnieuw de verbinding met de Aarde maken en zich daar thuis voelen. Vervolgens stimuleer ik het loslaten van de negatieve emoties die met de bevalling gepaard zijn gegaan. Ik maak gebruik van ankhtherapie en van ondersteunende middelen zoals de Bachbloesemremedies. Twee behandelingen zijn vaak al voldoende om een baby of kindje weer helemaal in verbinding met zichzelf en met de moeder te brengen. De behandeling is niet belastend voor je kindje.


Meer specialisaties:
Onverklaarbare, lichamelijke klachten.
Traumaverwerking.
Patronen doorbreken als je vastloopt.*
Meer informatie over deze therapievormen vind je bij behandelmethoden.