Tijdens de consulten maak ik gebruik van diverse behandelmethodes. Het doel daarbij is om inzicht te krijgen in de onderliggende oorzaak van je klachten en jouw zelfgenezend vermogen te activeren.

Het Chakrasysteem
Het chakrasysteem is afkomstig uit de Indiase Ayurveda en de Aziatische geneeskunst, en is gericht op het bewustzijnsniveau. Een chakra is een ‘energiecentrale’ die de energie uit het omringende krachtenveld haalt. Wanneer er een verstoring in het lichaam is, kun je de weerspiegeling daarvan zien op chakraniveau.

Chakra’s kunnen verstoord raken door gebeurtenissen en ervaringen in ons leven die we niet goed verwerkt hebben. Als de ervaring met veel emoties gepaard gaat dan worden die emoties opgeslagen in onze organen. Er ontstaan daarbij blokkades, waardoor het lichaam zijn functies niet goed meer kan uitvoeren. Dit kan leiden tot ziekte. Ieder chakra is gekoppeld aan specifieke thema’s in het leven. Hierdoor kan ik bij het doormeten van het chakrasysteem een beeld krijg van de onderliggende oorzaak van een lichamelijke en emotionele verstoring.

Het Meridiaanstelsel
De traditionele Chinese geneeskunde is gericht op het meridiaan-stelsel. Tijdens een consult kan ik dit meridiaanstelsel doormeten. Iedere meridiaan bestaat uit een aantal energiepunten (acupunctuurpunten), en ieder acupunctuurpunt hangt samen met een specifieke emotie. Op deze manier kan ik precies achterhalen welke emoties in je lichaam vastzitten, en op welke locaties.


Regressietherapie
Tijdens een regressie ga je onder begeleiding een diepe meditatie in en maak je contact met je onderbewustzijn. Je gaat terug naar het moment in de ontwikkeling van je gevoelsleven waarop een energetische blokkade ontstaan is. Vaak is dit in de kindertijd. In sommige situaties kun je nog verder terug reiken: naar de preconceptie, of zelfs naar vorige levens.

Het contact met je onderbewustzijn biedt je inzicht. Inzicht in het ontstaan van de gedrags- en denkpatronen die zich in je leven tot nu toe hebben gevormd, en ook in de omstandigheden en gebeurtenissen die hebben geleid tot bijvoorbeeld lichamelijke klachten, of traumatische ervaringen. Deze inzichten kunnen je, in combinatie met de kracht van vergeving (zie later), helpen om het verleden te verwerken. Er ontstaat weer meer ‘ruimte’ in je lichaam en in je emotionele leven, waardoor je op een andere manier naar situaties kunt gaan kijken en anders kunt gaan handelen.

De Kracht van vergeving
Vergeven is in essentie het loslaten van je eigen teleurgestelde verwachtingen over iemand in het verleden. Het is het loslaten van al je hoop op een ‘beter verleden’. Vergeven staat los van het goedkeuren of veroordelen van gedrag. Vergeven is de ander van de plicht ontslaan om aan jouw verwachtingen over het verleden te voldoen. Vergeving stelt je hart in staat lichter te worden en verder te gaan, zodat jij er in het heden geen last meer van hebt.

Ankhtherapie
De Ankh, die ook wel de levensstaf wordt genoemd, werd gebruikt door farao’s en hogepriesters in het oude Eygpte. Het is een sterke energiegeleider, die ingezet wordt om ‘negatieve energieën’ te onttrekken uit het lichaam en om ‘positieve energieën’ in het lichaam in te stralen. Bij Anktherapie stem ik mijn gedachten of intentie af op de kosmische energie en vorm samen met de Ankh een ’transformator’ voor deze onzichtbare kosmische energie, die zo naar jou kan toestralen. De Anktherapie laat de energie in het lichaam weer stromen, waardoor klachten verminderen of verdwijnen.

Meer ondersteunende middelen
Om je na een behandeling te ondersteunen bij het verwerken van emoties maak ik ook gebruik van E.E.N.® energetica of Bachbloesemremedies. De E.E.N.® Energetica zijn energetische middelen die een transformerende en helende werking hebben op chakra-, energetisch en fysiek niveau. Bachbloesemremedies zijn bloesem-extracties die via hun eigen harmonische trillingsfrequentie de verstoorde emoties weer harmoniseren. Ook homeopathische middelen kan ik gebruiken ter ondersteuning van de behandeling (zoals het Sanoconcept*).

Als gewenst kan ik ook een advies geven over voeding, het gebruik van helende kruiden, en de inzet van supplementen, zoals vitaminen, mineralen en Schüsslercelzouten.SanoConcept
Het SanoConcept is ontwikkeld door de Nederlandse arts-acupuncturist Ton van Gelder (1943-2005) en combineert de westerse en oosterse (Chinese en Indiase) gezondheidsleer. Het is een holistische benadering van het menselijk welzijn.